Bitcoin Gold cauta sa descentralizeze din nou Bitcoin

Bitcoin Gold cauta sa descentralizeze din nou Bitcoin! Cu utilizarea pe scara larga a Bitcoin, nevoia de a mari reteaua pentru a sprijini numarul tot mai mare de tranzactii a devenit urgenta. Prin cresterea numarului de tranzactii efectuate in retea, devine necesar sa se gasească solutii pentru eficientizarea proceselor de transfer al activelor.

Dupa multe propuneri, a fost ales SegWit, care a fost pus in aplicare pe 23 august a acestui an. Cu toate acestea, in mijlocul acestei controverse, a aparut la 1 august cryptononeda Bitcoin Cash, ca masura de urgenta impotriva activarii unei dezvoltari Bitcoin Core de catre UASF (Soft User Activated Bifurcation). Acum, o altă bifurcare a retelei principale Bitcoin, numita Bitcoin Gold (sau Bitcoin GPU, minarea cu placa video a unui calculator), anunta ca va intra pe piata in 25 octombrie 2017, sub premisa descentralizării Bitcoin inapoi către utilizatori.

Asa cum sa intamplat si cu Bitcoin Cash,iîn cazul in care reteaua Bitcoin este bifurcata cu Bitcoin Gold, suma bitcoinilor din portofolii (portofele bitcoin) va fi dublata, motiv pentru care echipa de dezvoltatori a noului altcoin a invitat comunitatea sa-si transforme toate criptomonatele in Bitcoin sa nu „ramana in afara din operatiuni”.

Ce imbunatatiri ofera Bicoin Gold in comparatie cu retelele BTC (bitcoin) si BCH (bitcoin cash)?

Urmareste traseul Bitcoin Core.
Spre deosebire de BCH, Bitcoin Gold va urma traseul Core in termeni de screstere in lant, cresterea pe doua niveluri si o mai mare siguranta, deoarece se stie ca cea mai buna securitate si inovatie din lumea criptomonedelor vine de la echipa Bitcoin Core.

Bitcoin Gold cauta sa descentralizeze din nou Bitcoin

Se schimba algoritmul de testare a muncii
Bitcoin Gold este un experiment pentru a descentraliza din nou Bitcoin. Va implementa o schimbare in testul de lucru, trecand de la SHA256 la Equihash pe 25 octombrie 2017, impartind acelasi bloc de geneza si istoricul tranzatiilor din Blockchain catre „blocul de exod” pe 25 octombrie.

Bitcoin Digital Gold

De ce este necesara o noua bifurcatie (Hard Fork) puternica pentru reteaua BTC?

Producătorii de cipuri ASIC au un avantaj natural fata de minerii individuali, ceea ce duce la centralizare. Cred ca Bitcoin apartine comunitatii globale de utilizatori individuali, nu companiilor puternice. Sa decis schimbarea testul de lucru la Equihash, deoarece este rezistent la ASIC si este optim pentru mineritul GPU cu PC. Unitatile de procesare grafica sunt mult mai economice si mai accesibile publicului din intreaga lume decat echipamentul ASIC SHA256, care sunt dominate de o companie mare intr-o jurisdictie instabila. Se doreste ca Bitcoin Gold sa aduca mii de mineri noi in ecosistem, pentru a reveni la viziunea lui Satoshi despre „un procesor, un vot”. Daca se va incerca dezvoltarea de echipamente ASIC pentru Equihash, Bitcoin Gold va re-implementa o schimbare de test de lucru.

Este adevarat ca BTC-urile vor fi dublate la momentul bifurcării „Hard Fork”?

Distributia initiala a monedei BTG (Bitcoin Gold) va fi exact la fel ca atunci câad bifurcatia BCH (Bitcoin Hash) sa realizat. Atata timp cat ai BTC bitcoin in portofelul tau virtual in cont tau privat la momentul bifurcatiei (25 octombrie 2017), vi obtine suma echivalenta de BTG (Bicoin Gold) in mod automat.

Exemplu: ai in portofelul virtual o cantitate de 1,5 BTC (bitcoin) vei mai primi 1,5 BTG (bitcoin gold).

Această idee coincide in mare masura cu previziunile dezvoltatorilor, care au prezis ca vor exista mai multe bifurcatii Bitcoin similare cu Bitcoin Cash in viitor. Bitcoin Gold cauta sa descentralizeze din nou Bitcoin.

Mai multe informatii in curand, le poti gasi pe pagina oficiala BTCGPU

Nu ai un portofel bitcoin? deschide-ti unul acum: Portofele bitcoin

2 comentarii la „Bitcoin Gold cauta sa descentralizeze din nou Bitcoin

 • octombrie 21, 2017 la 3:51 pm
  Permalink

  Pai si pain la urma in ce portofel e recomandat sa tinem btc, blockchain sau cryptonator? Ca eu de ex. astea doua le folosesc cel mai mult. Sau spune-mi macar parerea ta personala, unde ar trebui sa-mi tin btc, sau tu unde iti tii btc pentru 25 octombrie?

  Răspunde
  • octombrie 21, 2017 la 4:16 pm
   Permalink

   Blokchain si Cryptonator nu participa la aceasta bifurcatie, cine a anuntat ca participa este freebitcoin, dar eu nu o sa-mi mut nici un bitcoin din portofel, de ce? pentru ca nu stiu ce se intampla dupa aceasta bifurcatie! posibil sa fie un mare castig pentru unii, dar posibil sa fie si pierderi, sincer nu stiu.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.