Ce este un card 3D Secure

Ce este un card 3D Secure? Visa si MasterCard au dezvoltat un sistem antifrauda numit 3D Secure. Cu ajutorul acestui sistem, creste securitatea tranzactiilor online deoarece ori de cate ori faci o comanda sau tranzactie online iti solicita parola in sistem 3D Secure, ceva asemanator ca la retragerea de bani de la ATM. Daca ai unul sau mai multe carduri emise de Visa sau MasterCard poti sa le adaugi in acest sistem.

Cum se procedeaza

1. Contactezi banca emitenta a cardului tau si le soliciti atasarea la 3D Secure.
2. Dupa procesarea cererii vei intra online pe un site securizat unde iti alege o parola pe care o vei folosi pentru fiecare tranzactie online realizata in sistem 3D Secure.
3. Exista si posibilitatea de a primi o parola pe telefon de fiecare data cand faci o tranzactie online (optional).

Avantajele 3D Secure sunt:

Ce este un card 3D Secure? Reducerea riscului de frauda cu 99% datorita faptului ca doar persoana care detine parola 3D Secure poate tranzactiona online folosind acest sistem antifrauda.

De retinut! Daca, din nefericire datele cardului tau atasat 3D Secure sunt folosite fraudulos de catre o terta parte pentru a comanda de pe un site al unui comerciant care nu foloseste acest sistem de protectie, vei avea castig de cauza la disputarea sumei aferente tranzactiei.

Cum se cumpara cu 3D Secure?

Procesul este foarte simplu si rapid:
1- Cand alegi plata prin credit esti redirectionat catre o pagina securizata (cu criptare a datelor) de la banca ta adresa link-ului trebuie sa inceapa cu (https: //), iti va solicita numarul cardului, data expirarii si codul de securitate din 3 cifre care apare pe spatele cardului, a se vedea exemplul din imaginea urmatoare, la tine va apare un forumlar cu sigla bancii la care tu ai un cont deschis si cardul atasat.
Ce este un card 3D Secure

2- Dupa introducerea datelor, va trece la formularul urmator, in functie de banca, ti se va cere sa introduci un cod secret format dintr-un cod numeric si pot fi obtinut prin oricare dintre urmatoarele moduri, cele mai comune fiind:

– Banca ta iti timite pe telefonul mobil, prin SMS, codul numeric pe care trebuie sa-l introduci.
– Banca ta iti va furniza anterior o carte de coordonate prin care vei putea identifica fara echivoc codul numeric pe care trebuie sa-l introducei.
– Va trebui sa introducei codul PIN al cardului, care este cheia (parola) pe care o utilizezi la bancomate pentru a retrage bani. In plus, pentru mai multa siguranta, trebuie sa furnizezi si codul tau de identitate sau alt document similar.

Nu ai telefonul mobil asociat banci?

Daca banca utilizeaza expedierea prin SMS, retine ca atunci cand soliciti un card de credit / debit de la o banca, entitatea solicita unele informatii, unul dintre ele numarul tau de telefon mobil, astfel incat cel mai obisnuit lucru este ca il ai deja asociat daca esti proprietarul acestuia. Daca ai schimbat telefonul mobil, iti recoman sa îi contactezi si sa anunit ca ai un alt numar de telefon.

Ce este un card 3D Secure

Esti in cautarea unui credit nebancar rapid? AICI gasesti toate informatiile necesare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.