CEO-ul SWIFT isi dezvaluie planurile

CEO-ul SWIFT isi dezvaluie planurile, pentru lansarea PoC o poarta de acces cu tehnologia blockchain R3.

SWIFT, cea mai mare retea de plata bancara din lume, si a dezvaluit ca intentioneaza sa lanseze o metoda a conceptului de transfer (PoC) a unei gateway-uri, numita GPI Link, care va permite companiei R3 sa se leage de platile GPI (Global Payments Innovation) de pe platforma sa.

Vorbind la Forumul Fintech de la Paris in data de 30 ianuarie, CEO-ul Gottfried Leibbrandt a declarat ca SWIFT va anunta in mod oficial planurile sale pentru (PoC) si implementarea platilor cu tehnolohia R3 a monedei Roppel (XRP).

Leibbrandt a vorbit pentru prima data intr-un grup comun cu Brad Garlinghouse, CEO de la Ripple, care a fost mult timp promovat ca un concurent al retelei interbancare globale a SWIFT. Garlinghouse a comentat recent, mai precis in noiembrie 2018, ca „ceea ce facem in fiecare zi este, de fapt, preluarea SWIFT”.

ING Bank a semnat un acord de licenta pe o perioada de 5 ani cu R3 pentru a accesa platforma blockchain Corda

CEO-ul SWIFT isi dezvaluie planurile

SWIFT – care are 10.000 de banci in reteaua sa – a participat anul trecut la mai multe programe blockchain, dar pana in prezent nu a modificat substantial arhitectura mostenita de la transferurile bancare prin cabluri.

GPI de la SWIFT isi propune sa eficientizeze si sa sporeasca transparenta platilor transfrontaliere. Pe masura ce serviciul a continuat sa castige teren anul trecut, comentatorii au sugerat ca expansiunea rapida a sa pare sa fi fost determinata de cresterea concurentei din sectorul blockchain.

Consortiul american de cooperative de credit EE.UU se alatura ecosistemului gobial de R3

Odata cu lansarea recenta a rettelei sale Corda, R3 a reunit peste 300 de parteneri din mai multe industrii – din sectorul privat si public – pentru a colabora la dezvoltarea platformei Corda, a platformei sale open-source de blockchain, precum si a filialei sale Corda Enterprise, orientat spre afaceri.

Corda a fost prezenta intr-un val de stiri despre adoptie in ultimele luni; abia in decembrie, Euro Debt Solution a utilizat un transfer bazat pe Corda de R3, a fost folosita de o triada de banci germane-franceze-olandeze pentru a incheia cu succes o tranzactie comerciala. Compania importanta de servicii financiare japoneze, SBI Holdings, a anuntat parteneriatul cu R3 pentru a promova utilizarea Corda in Asia, alte 26 de companii franceze si cinci banci mari au finalizat un test „Know your Customer” (KYC) folosind Corda.

Coinbase adauga transferuri bancare transfrontaliere pentru clienti cu volum mare in Europa si Asia

Cumpara sau vide bitcoin, alege de aici o metoda de AICI