Exodus wallet criptomonede

Exodus wallet criptomonede! Daca esti nou in lumea monedelor digitale, ceea ce va urma te va incanta. Si daca ai deja experienta in acest domeniu, aceasta devine o oprire obligatorie. In acest tutorial vei intelege cum sa folosesti portofelul (wallet) Exodus, un portofel digital care, potrivit creatorilor sai, promite tot mai mult.

Ce este portofelul Exodus?

Exodus este un portofel digital lansat de JP Richardson si Daniel Castagnoli in anul 2015, cu un design elegant si simplu, la prima vedere. Exodus este capabil sa sustina pana in acest moment un total de 18 criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Dash, Dogecoin, Litecoin, Augur, Bitcoin Cash, Decret, DistrictOx, EOS, Ethereum Clasic, FunFair, Golem, SALT, Civic, Argon si OmiseGo), dintre care pot fi schimbate prin platforma integrata Shapeshift din portofel.

Exodul de-a lungul existentei sale a primit numeroase critici pentru a nu fi complet deschis. Acest lucru face ca acesta sa fie primit cu o anumită neincredere, din cauza unor fraude anterioare cauzate de această natura. Desi pentru a reduce criticile, au publicat treptat o parte din codul lor in depozitul GitHub, pentru a garanta securitatea utilizatorilor.

Cum se instaleaza portofelul Exodus

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mergi la portalul Exodus unde, in partea din dreapta sus, poti vedea butonul „Donwload”, care iti permite sa descarci fisierul wallet. Dar, mai intai, trebuie sa-ti selectezi sistemul de operare. In prezent, Exodus functioneaza numai ca aplicatie desktop pe sistemele de operare Mac si Linux, iar in cazul Windows, functioneaza numai pentru sistemul de operare pe 64 de biti. Dupa ce ai selectat acest lucru, poti descarca un fisier la care trebuie sa faceti dublu clic pentru instalare ulterioara. Trebuie remarcat faptul ca Exodus nu este o aplicatie care este instalata intr-un mod tipic, adica „Next, Next, Finish”. Doar executarea fisierului va instalata automat portofelul, fara mai mult clic sau timp pierdut.

Acum cauta pictograma pe desktop si sa o deschizi, se va deschide o fereastra ca in urmatorea imagine.

Exodus wallet criptomonede

Dupa cum poti vedea, interfata acestui portofel este foarte simpla, nu necesita multe explicatii pentru a indica unde este totul si ce inseamna fiecare lucru, dar asta nu inseamna ca nu voi explica acest lucru in acest tutorial.

Cum te inregistrezi?

Daca esti incepatorr, vei intreba: Unde ma înregistrez? Unde pot crea un nou portofoliu? Atunci cand incepeti pentru prima data, Exodus va genera automat un nou portofel in care poti trimite si primi fonduri. Daca in cazul tau doresti sa restaurezi un portofoliu pe care il utilizezi deja, trebuie doar sa dai clic pe „restore from backup” si vei avea portofelul restabilit. Daca nu ai deja un portofel, trebuie sa incepi de la zero, trebuie sa faci altceva.

Exodus wallet criptomonede

Asa cum am spus, dupa instalare poti trimite si primi fonduri in noul tau portofel, insa este nevoie de un pas vital, de securizarea portofelului tau. Exodus va crea automat un nou portofel, dar tu vei fi responsabil pentru generarea a 12 cuvinte cheie, ceea ce iti va permite sa-ti restabilesti fondurile in viitor, daca ceva ai gresit.
Trebuie sa fi atent, alegi cu grija cuvintele si le salvezi intr-un mediu fizic (pe o hartie, un notebook) asa vor fi protejate de curiosi, pentru ca vorbim despre bani si este intotdeauna o problema delicata.

Pentru a crea backup-ul tau, dai clic pe meniul din stanga, si se deschide urmatoarea fereastra.

securizare fonduri portofel exodus

Aceasta inseamna ca, in primul rand, trebuie sa ai fonduri in portofoliul tau pentru a-l activa si pentru a putea crea rezervarea ulterior. Pentru aceasta, mergi la sectiunea din meniul „Wallet” si alege o criptomoneda pe care doresti sa o transferi in portofelul tau Exodus, in cazul acesta, bitcoin. Vezi urmatoarea imagine.

alimenteaza contul exodus

Dupa aceasta, dai clic pe „receive” si apare următoarele informatii.

trimite bitcoin la urmatoarea adresa

Aici gasesti adresa bitcoin a portofoliului tau, precum si perechea de coduri QR. Acum trimite o suma de bitcoins, si asteapta confirmarea sosiri in contul tau

Dupa ce ce ai primit Bitcoins, intra din nou in sectiunea „Backup” va fi afisata urmatoarea fereastra.

alege 12 cuvinte parola

După cum poti vedea, trebuie sa setezi o parola. Dar trebuie sa fi atent unde pastrezi aceasta parola, pentru ca daca o pierzi nu mai poti recupera nimic din portofel. De asemenea, este recomandabil sa creati o parola, utilizand: numere mari, litere mici si caractere speciale care fac parola mai puternica.

Schimbul de monede in Exodus prin Shapeshift!

Exodus wallet criptomonede. Dupa ce ai primit criptomonede, este timpul sa faci un schimb. Asa arata interfata unde poti schimba bitcoin in ethereum. Cauta optiunea „Exchange” in meniul lateral, clik pe ea si va apre pagina de exchange , de aici totul este simplu. SUCCES!

schimba bitcoin in ethereum

Exodus wallet criptomonede

Asa cum am spus la inceput, Exodus aspira la mult mai mult si sper sa continue sa surprinda comunitatea si sa ofere increderea asteptata.

Aici gasesti si alte portofele criptomoneda: Wallets Cryptocurrensy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.