Nu Musk, nu da vina pe Bitcoin pentru energie murdară, problema merge mai adânc

Bitcoin nu este responsabil pentru energia murdară – oamenii sunt.
Dar Elon Musk este acum șeful Dogecoin.

Elon Musk este cu siguranță interesat de moneda digitală, dar nu pare să vrea să o înțeleagă.
Cel puțin, mă îngrijorează faptul că nu aveți cunoștințe suficient de profunde despre Bitcoin (BTC) și sistemele descentralizate în general.

Un sistem descentralizat trebuie să fie sigur, iar proof-of-work (PoW) este soluția pentru Bitcoin pentru a-și asigura activele digitale. Cu cât Bitcoin are mai mult succes, cu atât este nevoie de mai multă energie pentru ca PoW să securizeze rețeaua. Cu alte cuvinte, motivul pentru care Bitcoin consumă mult mai multă energie electrică decât Dogecoin (DOGE), de exemplu, se datorează faptului că BTC este mult mai sigur decât DOGE.

Ironia lui Elon Musk

Din perspectivă energetică, BTC consumă mai multă energie în minerit de Bitcoin. Acest lucru se datorează faptului că Bitcoin se află într-o poziție de lider.
Ironia este că electricitatea este amorfă: amorfă în sensul că nu știi de unde vine. Uitându-vă doar la un kilowatt de energie electrică care vă este transmis, dacă nu vă spune cineva, nu știți de unde vine. Trebuie să urmăriți sursa de origine, unde uneori sursa este verde și regenerabilă – cum ar fi energia solară, eoliană, hidro sau geotermală – dar uneori energia provine din cărbuni murdari, nucleari și alte surse de energie murdare de acolo.

Principalul punct este că energia însăși este neutră. Energia nu știm de unde vine. Energia este doar energie: electricitate. Deci, ironia este că, Elon Musk si, mașinile electrice pe care le vinde Tesla sunt alimentate de aceeași energie care este utilizată si în minarea de BTC. Este ironic faptul că ați criticat aparatura miniere BTC pentru că au consumat multă energie, dar mașinile Tesla ! nu sunt alimentate folosind multă energie care provine din întreaga lume?. Dacă puteți construi și vinde 10 milioane de mașini, în principiu vor folosi multă energie, nu crezi dl. Musk?

Aceste preocupări subiective cu privire la ceea ce este corect sau greșit sau la modul în care să fie foloasita energia electrică sunt deciziile societății. Permiti societății și adulților maturi care trăiesc în ea să aleagă modul în care vor să utilizeze electricitatea? Ar trebui să existe norme, reguli sau chiar legi care reglementează utilizarea?

Dacă se pot folosi mașini de spălat sau aparate de aer condiționat, de ce nu se pot folosi mineri de extragere Bitcoin? Toate aceste aparate risipesc energie, dar aceste exemple sunt concepute pentru a ne face viața mai ușoară și mai bună.

Fie că este vorba de Acordul de la Paris sau de un alt decret internațional major, obiectivul ar trebui să fie eliminarea energiei murdare la sursă, în centralele electrice, așa cum s-a menționat mai sus. Pentru a fi complet corecți, multe dintre celelalte industrii folosesc multă energie electrică – extracția aluminiului, a oțelului, a aurului și a argintului, care consumă multă energie electrică și consumă multă electricitate sau combustibili fosili. În cele din urmă, este o chestiune de a judeca care activitate este bună sau rea. Răspunsul aici ar fi total subiectiv: pentru unii, extracția aurului sau prelucrarea oțelului este bună, în timp ce extragerea Bitcoin este distructivă pentru mediu. Dimpotrivă, aș spune că mineritul Bitcoin este bun, iar prelucrarea aurului și a oțelului risipește bani, energie și resurse. La urma urmei, este subiectiv.

Nu Musk, nu da vina pe Bitcoin pentru energie murdară!

Wallet criptomonede: vezi aici …