Viteza tranzactiilor bitcoin

Viteza tranzactiilor Bitcoin determina in mare masura succesul comerciantului. De ce apar tranzactii neconfirmate si cum sa gasesti transferul Bitcoin corespunzator de viteza si de pret? in continuarea acestui articol si vei afla.

Ce este tranzactia bitcoin? Cum se proceseaza?

Din punct de vedere tehnic, la fel ca orice alta criptare, Bitcoin este o moneda virtuală protejata criptografic ce asigura functionarea unei metode de plata digitala care opereaza prin internet. Partea electronica a portofelului de biti este descentralizată si bazata pe distributia egala a puterii intre participanti.

– Principiul p2p sau peer-to-peer, utilizat de asemenea in protocolul de comunicatii Torrent si un numar de alte produse software. Nodurile (colegii) unei retele de criptografie pot actiona simultan atat ca servere, cat si pentru clienti, dar niciunul dintre ei nu poate obtine control asupra retelei. Incapacitatea pentru orice nod de a domina restul este la baza sistemului descentralizat.

– In platile de retea (tranzactiile) sunt transmise de la expeditor la destinatar printr-un lant de noduri. Acestea confirma numai faptul de plata si toate detaliile sale inregistrate stabilite de emitent, făra posibilitatea de a bloca plata, de al modifica sau de a redirectiona catre alt destinatar.

– Bitcoin este numit sistem de plata fara intermediar si pe buna dreptate, deoarece nodurile care trec tranzactia nu o pot anula sau nu pot modifica circumstantele platii.

De ce apar tranzactii neconfirmate?

In primul rand, este crucial sa accentuam modul îin care tranzactiile functioneaza in reteaua Bitcoin. Nu toate transferurile, care au fost trimise in retea, livreaza imediat bitcoine la portofelele necesare. Daca un utilizator doreste sa trimita cu succes bitcoin catre destinatar-portofel, trebuie adaugata o tranzactie la unul dintre noile blocuri bitcoin. Scripturile de exploatare miniera, ale carei capacităti au produs acest bloc, decid in mod automat daca o anumita tranzactie trebuie adaugată blocului. O astfel de decizie depinde de comisioanele furnizate de un proprietar de bitcoin in timp efectuarii unei tranzactii. O tranzactie va fi pastrata in asa-numita mempool, unde se pastreaza toate tranzactiile bitcoin neconfirmate, pana cand se adauga la un bloc.

Cum sa evitati intarzierile unei tranzactii bitcoin?

De fapt, majoritatea utilizatorilor Bitcoin au avut experienta, cel putin odata cu intarzierea procesarii tranzactiilor trimise. O multime de utilizatori lipsiti de experienta nu inteleg cu adevarat motivele pentru care se intampla. De aceea, consider ca problema trebuie ilustrata mai bine. Marea majoritate a criptomonedelor se bazeaza pe blocuri si, de obicei, au sisteme de procesare similare. De aceea, ar fi important sa intelegem si principiile unei performante a tranzactiilor.

loading…


Viteza tranzactiilor bitcoin

In ceea ce priveste reteaua Bitcoin, astazi se confrunta cu o suprasarcina continua. Din acest motiv, nu este intotdeauna „dornica” sa accepte un transfer chiar trimis cu comisioane egale cu 8-10 USD.

De fapt, comisiile mentionate nu pot garanta intotdeauna ca transferul tau va fi confirmat in 15-30 de minute. In cele mai multe cazuri, o tranzactie, care a fost sustinuta cu comisioane medii, este adaugata la retea intr-o ora sau cateva ore. Daca comisioanele sunt mai mici decat media, un transfer va fi transferat in 6-12 ore sau mai mult. In plus, cu cat sunt mai scazute comisioanele, cu atat sunt mai mari sansele ca o tranzactie sa fie „blocata” in retea pentru totdeauna si nu va fi procesata deloc. Ca rezultat, un utilizator va trebui sa astepte timp de 2 saptamani pana cand bitcoanele vor fi returnate automat. Riscurile intarzierilor pot fi inca reduse. Comisioanele tranzactiilor bitcoin trebuie sa respecte cerintele exacte la momentul transferului.

Cum sa accelerati procesarea tranzactiilor?

Asa cum a fost deja prezentat mai sus, decizia privind includerea unei anumite tranzactii intr-un anumit bloc este facuta in mod automat prin algoritmi de program ai unui bazin minier, care a produs acest bloc.

Volumul unui bitcoin-block este restrictionat si nu poate depasi 1 Mb, in timp ce volumul in marea majoritate a tranzactiilor bitcoin este de 226 octeti. Alegerea tranzactiilor care urmeaza sa fie adaugate la un grup este determinata de comisioanele specifice ale ultimului. Aceste comisioane sunt calculate in satoshi pe octet. Cu alte cuvinte, daca o tranzactie cu o valoare totala de 226 octeti este urmata de comisioane de 113 000 satoshi, comisionul final va fi: 113 000 / 226 = 500 sat/byte

Presupunand ca exista 4 000 de tranzactii neconfirmate in mempool cu comisioanele de la 470 la 600 sat / octet; nu exista aproape niciun transfer cu comisioane mai mari, in timp ce numarul de tranzactii care au primit comisioane mai mici a ajuns la sute de mii. Aceasta situatie poate fi vazuta astazi. In fiecare bloc se vor aduga 4000 de tranzactii, ocupand 960 Kb din volumul intern. Evident, exista inca 150 de tranzactii, aceste tranzactii vor fi alese intre cele cu comisioane de la 460 la 469 satoshi / octet. Cu toate acestea, comisioanele mai mari vor fi preferate. Tranzactiile cu comisioane mai mici vor trebui sa se „odihneasca” in mempool.

Concluzie: tranzactiile cu comisioane de 450, 400 si chiar 300 de satoshi / octet vor fi cel mai probabil procesate de o retea si adaugate la blocuri după zeci de minute sau ore dupa ce au fost trimise. Se intampla astfel datorita supraincarcarii neregulate a partii superioare a mempool-ului.

Viteza tranzactiilor bitcoin

Castiga bitcoin gratis: Vezi aici cum …
Minare de bitcoin in cloud si castig zilnic garantat Vezi AICI un scurt video tutorial explicativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.